QuickScan

Als je een portfolio hebt gemaakt moet je die inleveren op een deadline moment. Er zijn docenten die bereidt zijn het document een paar weken van tevoren te bekijken, het ‘diagonaal’ te lezen en daar een indicatie op te geven. Ik maakte een start met het aanbieden van quick scans in 2019 en sindsdien is het populair geworden onder docenten. Maar wel een berg extra werk… maar het vergroot de slaagkans van studenten enorm, en daar doen we het voor. Jij blij, ik blij.

Hieronder ga je een voorbeeld van een formulier vinden dat hiervoor gebruikt kan worden. Ook kan je het formulier downloaden, zie onderaan deze pagina.

Dit formulier lijkt wellicht wat ambtelijk, maar als een docent over de twintig of dertig portfolio’s moet scannen en ook nog goede administratie moet doen in jouw belang, dan lijkt het me een kleine moeite dat jij daar wat voorwerk voor doet. ‘vele handen maken licht werk’. Plus terwijl je dit doet ben je ook gelijk bezig met je presentatie bij je examen of assessment goed voor te bereiden.

Acties die ik zou voorstellen:

Stap 1. Bekijk onderstaande plaatjes van het document en lees de toelichting.

Stap 2. Bespreek met de docent dit, heeft die focus punten, wanneer tijd om dit te doen?

Stap 3. Download het formulier dat hier onderaan zit. Vul in, lever in.

QuickScan bladzijde 1

En dan hieronder bladzijde 2 van een QuickScan.

QuickScan bladzijde 2

En als laatste bladzijde 3.

QuickScan bladzijde 3

Het formulier kan je ook hier downloaden