Assessment – Training

In de maand januari en juni staan er een groot aantal assessments in agenda’s van studenten en docenten. Wat is nu een assessment, wat kan je ervan verwachten, wat zijn je rechten en plichten, hoe bereidt je het beste erop voor? Allemaal vragen die ik ga beantwoorden elke donderdag avond in januari of juni van een jaar.

In 2023 ga ik daar helaas geen tijd voor hebben, wellicht de jaren daarna weer.

Lees even verder.

Heb je de folder over de training al gelezen? Schrijf je nu dan direct in:

Nadat je op Zend hebt gedrukt, ontvang je een mail met daarin de link naar de de trainingen die ik de donderdagen in januari geef (6e, 13e, 20e). Je kan zelf kiezen welke donderdag je bijwoont.

Voor wie?

Voor iedereen die een assessment gaat doen, waar op de wereld maar ook.

Inhoud van de training?

In grote lijnen:

  • Hoe bouwt een opleiding een studie op. Wat zijn de doelen?
  • Ken je die doelen? Weet je wat ze inhouden?
  • Jij moet aan die doelen voldoen, hoe laat je dat zien?
  • Wat zijn wat goede manieren van presenteren?
  • Hoe loopt het vraaggesprek?
  • Wat moet je doen als je slaagt of zakt?

Wanneer?

Donderdagen in januari en juni van een jaar. Of soms al in mei.

Tijd?

Van 19:00 uur tot 20:00 uur.

Waar?

Online in een Teams omgeving.

Wat kost het?

Niets.

Wat moet ik voorbereiden?

Het zou goed zijn als je de rubric van je cursus, je module erbij neemt.

En je zou alvast je kunnen inlezen in de competenties. Zie de links hier:

Doe je nog iets met mijn gegevens daarna?

Nee, helemaal niets, garandeert. Die gegevens gebruik is slechts een maal om te tellen hoeveel mensen mee gaan doen en je een link te zenden naar de webinar.

Inschrijfformulier:

Langere tekst met nog meer toelichting.

Was ook een blog bericht in december 2021

Grotere kans van slagen, door even puntje op de i te zetten

Vele weken werk zit er soms in je studie. En al die inzet moet dan beoordeeld worden, om zo te weten of studenten kunnen laten zien wat er geleerd had moeten worden. Examen doen noemt het grootste deel van de wereld dat. Soms wordt het woord assessment gebruikt. 

Studenten en docenten hebben zich dus een paar weken ingezet en zou het nu niet jammer zijn als die inzet door ‘ruis op de lijn’ niet volledig tot uiting komt. Soms weet je het wel, kan je het ook vertellen, maar is het de situatie die onbekend voor je is die maakt dat je toch struikelt. Lopen kan je wel, maar in het donker, je deed nooit eerder een assessment, is soms lastig.

Assessment training. Gratis. Elke donderdagavond in januari

De ins en out van assessment, ik ga je ze leren. Iedere donderdagavond in januari 2022 kan je de training volgen tussen zeven en acht uur. Met uitloop voor losse gesprekken.

Gratis hoe kan dat?

Het ‘bouwen van succesvolle teams en mensen’ is waar ik veel plezier in heb. Ik raak er vrolijk van als mensen iets halen, beter worden en zo de wereld een leukere plek gaat worden. Na een succesvolle carrière gun ik dat iedereen om me heen ook en zal er alles aan doen mensen te helpen.

Waarom zou ik je kunnen helpen?

Dat is een goede vraag. Ben nu iets van vijf jaar docent en heb me in de eerste jaren gespecialiseerd in het helpen van studenten die lang uitgelopen waren in hun studie. Dat vind ik namelijk jammer voor de student en kost de wereld geld en energie. Die ervaring, plus de werkervaring bij Amerikaanse bedrijven en mijn zeer praktische instelling, maakt dat ik denk je te kunnen helpen. En dat ik me verdiepte in hoe mensen leren helpt ook wat.

Kort door de bocht

Het is wel kort door de bocht waar ik van hou. Efficiënt en trefzeker. Dus korte tips, de pijn even niet uit de weg gaan. Doen wat nodig is om een goed cijfer te halen. Mijn collega’s zijn daar soms boos over, ‘je leert ze door een hoepel springen’. Tja… dat is dan maar zo… Dit doe ik in mijn eigen vrije tijd, hoef ik verder geen verantwoording over af te leggen.

Schrijf je in! Kleine inspanning, groot plezier!

Dus elke donderdagavond in januari van zeven tot acht uur een webinar en na een uur weet je (weer) wat ook al weer handig was te doen als voorbereiding. En zo je assessment van een hogere waarschijnlijkheid van halen te voorzien. Kleine inspanning, groot plezier.

Volg deze link en schrijf je in. Dan zend ik je een link naar de Teams plek.

Waarom moet ik me inschrijven? Gewoon omdat ik de groep handzaam wil houden om zo efficiënt te zijn. Dus vol=vol.

Kost echt niets? Nee.

Kan ik nog afzeggen als ik me al heb opgegeven? Zeker, geen probleem.

Ga je me daarna spammen? Nee, gegarandeerd geen mails meer.

Komt mijn docent te weten dat ik je training volgde? Nee, gegarandeerd.

Ik ga je zien! ?

Rudolph Regter