Afronding en Eind check

Neem veel tijd voor het eind. Je hebt veel tijd geinvesteerd tot nu toe, laat dat niet wegglippen door weinig aandacht te geven aan het eind.

Mijn inschatting van de tijd die je nodig hebt?

Portfolio af en loayout en spelling en check hoofdstuk indeling en juiste kopjes en pagina nummers en voetteksten… twee volle dagen.

Check of alls in de rubric/beoordeling ook in je portfolio staat? Dat kost je een hele avond.

OPstellen van je presentatie. Een volle dag.

Oefenen van het assessment en de mogelijke vragen? twee wolle dagen. Met een week tussentijd. En maken van spiekbriefjes.

Wat zijn mijn tips?

Hier niet veel meer tekst, want je kan tips op andere plekken vinden:

Stap 1. Quick Scan

Doe een Quick Scan voor jezelf. En vraag of je docent daar ook aan mee wil werken. Zie daarover de link hier.

Stap 2. Maak je presentatie voor het assessment.

Je hebt tien minuten of zo, dus de kern van wat je deed moet daarin terug komen. Lees mijn tips hier.

Stap 3. Oefen de mogelijke vragen.

Bereid je voor op de vragen die gesteld kunnen worden tijdens het assessment. Hier een link naar wat suggesties. Maar oefene vooral ook met iemand thuis, op de sportclub of waar dan ook. Het gesprek met iemand die niets weet van je portfolio gaat helpen, want die stelt de juiste vragen. En waarom denk je dat die assessor zoveel slimmer is… jij weet het meeste van jouw onderwerp en firma.

Een slimme student zorgt dat die vragen voor het grootste deel al in het portfolio zitten en die een paar achtger de hand houdt voor het gesprek. Als de assessor de vraag niets stelt, dan helpl je daarin door zoiets te zeggen als ‘Ik dacht dat U ook wel leuk zou vinden te weten dat….’ .

Of aan het eind ‘Wat mogelijk ook nog relevant voor U is om te weten is ….. dit haakt bijvoorbeeld in op wat in de rubric xyz genoemd word en ik dacht dat nog even onder de aandacht te brengen’.