LerenLeren – kickoff

De eerste avond van LerenLeren zit erop. Een heel leuke sessie met een start die moet maken dat studenten met meer trefzekerheid een competent/voldoende gaan halen voor hun opleiding.

Docenten zullen het niet altijd fijn vinden dat studenten deze bijeenkomsten volgen, ze gaan mogelijk wat meer op hun strepen staan. Goede opleiders die hun opleiding hebben gemaakt met een einddoel in gedachte zijn daar niet bang voor.

Suggestie voor studenten

1. Wees scherp op de rubric, het beoordelingsformulier dat docenten, aan het eind van de opleiding als er beoordeeld moet worden dan assessoren genoemd, gaat gebruiken om jou te beoordelen. Heb je dat document? Snap je het volledig?

2. Maak een visualisatie over wat je dan gaat opleveren in je portfolio. Maak een beeld van wat je werkgever eraan gaat hebben. Stel je voor hoe je dat gaat uitleggen in de kantine als iemand vraagt ‘was je gisteren nu weer weg naar een opleiding, wat hebben wij daar als bedrijf nu aan?’. Weet dat te vertellen in twee minuten. Het zal kinken als ‘Onze firma wil [invullen] bereiken dit jaar. Er zit daarin een knelpunt zoals ik begreep in [invullen] en dat ga ik komende weken uitwerken en een advies geven waardoor we die drempel, die uitdaging kunnen gaan halen en we zo de continuïteit van de firma waarborgen en zorgen dat jij niet ontslagen hoeft te worden, of zelfs meer salaris gaat verdienen.

3. Zet dit in een planning. Hang die boven je bed. Neem elke week een half uur om alleen bezig te zijn met deze planning. Kosten is een kop koffie in je favorieten koffie zaakje.

4. Schrijf op welke hulptroepen je kan inzetten om je te helpen. Doe net alsof je op televisie bent en een paar duizend euro kan verdienen in een quiz, wie kan je inzetten als hulpvraag. En heb je en joker om in te zetten?

5. Volg de LerenLeren bijeenkomsten en maak het voor jezelf en andere collega studenten en de docent leuk om met je te praten, te sparren. Denk aan leuke inzichten in jouw industrie die anderen niet hebben, grappige scoops om te vertellen en zo meer.

Er zijn nog vijf sessie te gaan. Kleine investering om voor de zomer van 2022, met rust op vakantie te gaan.

Rudolph

10 februari 2022