Hallo Collega’s!

Verhogen kwaliteit en vergroten studentsucces.

Hallo Collega’s, hier Rudolph. Over het waarom en zo van deze website vertel ik deze ochtend wat, hier ook de geschreven tekst.

Aanleiding voor deze website

Ik deed een losse analyse van waar ik tijd in steek als docent en wat efficiënter kan. Daar kwam naar boven dat ik best wel wat tijd steken moet in het uitleggen wat een werkstuk of portfolio is, welke onderdelen er in kunnen zitten en zo meer. Ik dacht die uitleg te blijven doen, maar de studenten een naslagwerk te geven, zodat ik het niet nog tig keer moet herhalen.

Nut 1. Vergroten kwaliteit eindstukken

Naar ik denk kan deze website sommige studenten helpen hun portfolio op een hoger plan te brengen. Meer diepgang en volledig zijn. Dat maakt mijn werk als assessor makkelijker.

Nut 2. Vergroten studenten succes

De vele lange-jaars studenten die ik hielp, van 7 tot 10 jaar studerende studenten, was vaak het probleem niet dat ze de inhoud niet beheerste, maar worstelde met de vorm.  Dit kan mogelijk helpen.

Nut 3. Soepeler en bredere assessment

Door studenten in detail te wijzen op wat de verschillende competentie kunnen inhouden, verwacht ik een bredere en diepere verwerking van die competenties.

Nut 4. Door naar nieuwe vormen van portfolio’s

Na jaren dikke pakken papier, werkstukken/scripties vragen maakte we afgelopen maand een start met als portfolio nieuwe dingen te suggereren aan studenten. Met Digitale Transformatie doen we Webinars en Masterclass als extra’s. Met Grip op besluitvorming een podcast serie en met Artificiële Intelligence iets rond een app of zo.

Wat kan jij als docent er mee? Wat je wil!

Zet de website naar jouw hand: zend jouw tips of advies in en ik plaats die op de website.

Vertel studenten er over of niet. Vertel het ze vooraf, laat ze lezen en daarna vragen stellen. Of geef ze mondeling jouw advies en laat ze een andere belichting lezen die op deze website staat.

Voor Tips en Tops ben ik altijd te bereiken. Dus opbouwende kritiek en aanvullende informatie, zend ze me!

Afsluitend

Wil niemand voor de voeten lopen, niet het gras voor docentenwerk wegmaaien, slechts een hulpje aanreiken.

Rudolph

29 april 2021

P.S.

Deze website maken en onderhouden is ‘liefdewerk oud papier’, ik kreeg er geen tijd of geld voor en kost me elk jaar 100 euro voor de technische kant van de website. Besteed die graag, want denk hiermee weer een andere bijdrage te geven aan ‘Leren maak het Leuker’.