Nieuwe pagina’s rond Reflectie

Marloes steekt elke dag op de fiets de grens over. De argwanende douanier vraagt wat er in de zak op haar bagagedrager zit. ‘Zand’, zegt Marloes. De douanier onderzoekt de zak en vindt inderdaad niets dan zand. Dit gaat een week zo door, en terwijl de douanier steeds ingewikkeldere manieren vindt om het zand te testen, blijft hij alleen maar zand vinden. Ten einde raad belooft hij Marloes niet te vervolgen als deze hem zijn geheim verklapt. Marloes zegt kalm: ‘Ik smokkel fietsen.’

Had de douanier aan reflectie gedaan, had die er wellicht zelf achter gekomen.

Reflectie, dat is iets verzonnen door docenten om studenten te pesten zo denk ik dat studenten weleens denken. Ik kwam erop om er eens een artikel/web pagina’s van te maken door een vriendelijke collega die enthousiast was over deze website en me als tip gaf ook nog aandacht een het onderwerp Reflectie te geven. Goede tip, leuke collega, dus ik schoot in actie.

Het leuk verhaaltje van Marloes kwam in tegen in een stuk genaamd ‘Reflectie’ van Dr. K. Benammar. Deze goede schrijver past dit onder het kopje ‘Re-Framing’ een onderwerp waar die veel over geschreven heeft en ik je wil aanbevelen.

Ook maakte hij als Lector aan de Universiteit van Amsterdam veel werk van het onderwerp Reflectie. En onderdelen van zijn werk heb ik gevoegd bij andere artikelen en maakte daar een soort ‘uittreksel’ van of werkboek.

Lees over het waarom hier.

Lees over het hoe, de methodes hier.

Veel studie en carrière plezier!

Rudolph

Bron foto: Photo by Austin Chan on Unsplash