Waarom deze site gemaakt?

Deze site maakte ik om studenten succesvol te maken. En het minder te hebben over de vorm en meer over die inhoud. Ik vond er tijd voor want als scholen dicht zijn en kinderen thuis, heb je tijd als de kids met hun huiswerk bezig zijn teksten te maken. Mijn aanpak in coronatijden was een vast ritme in te zetten. En in een deel van dat ritme vond ik tijd om de teksten op deze website te maken.

En ook was een deel van de dag wisselen tussen docent voor een 9 jarig zijn en docent voor gemiddeld 35 jarigen. En toen merkte ik dat ik hou van een drill strategie. Eerst de methode snappen, veel oefenen en kunnen dromen en dan het leuke eraan er bovenop doen, de ‘variaties op een thema’. Tegendraad, anders, raar, dat spreekt me aan. Maar het spreekt me nog meer aan als duidelijk is dat de basis goed is.

Net zoals dansen leuk is, maar dansen op de toog nog leuker. Wil ik wel weten dat die toog stevig is. 1)

Waarom deze website gemaakt?

Zo is het ook met mijn werk met studenten. Graag breng ik die studenten naar toog hoogte, maar dan vindt ik het wel fijn dat de basis goed is. Na het lezen van het materiaal op deze website ben je goed voorbereidt om een goed portfolio te maken en een knallend assessment te doen.

Dus de structuur van het portfolio zit goed in mekaar. En dan kan je veel tijd besteden aan de inhoud. Die kan dus diep ingaan op de uitdaging van je opdrachtgever of heel raar van onderwerp zijn. Het gaat over ‘Hoe meloenen exporteren naar Afrika…’ wat zegt u? ‘He, hebben ze daar niet meer zon dan hier?’, of ‘Hoe Quantum computing in de markt zetten’,  of ‘Waarom het dopje op de autobanden van een Mercedes S van hydroplinine gemaakt is’. Afijn ik weet het niet te verzinnen, maar mijn studenten wel.

Liever iets dat of erg afwijkt, of fijn diep uitgezocht kon worden omdat de vorm al erg bekend was en daar geen tijd aan verspilt hoefde te worden. Dat maakt dat ik weer fantastische gesprekken kan hebben.

Doel deze website

Deze website heeft dat als doel. De basis goed aanbrengen, alle ruis over wat en hoe en waarom en wanneer en in welke vorm wellicht niet weghalen, maar wel studenten helpen de goede gesprekken met docenten te hebben. Zodat ik en we, kwaliteit kunnen leveren in de inhoud.

Op woensdag 24 maart 2021 heb ik deze website actief gezet. Na wat weken werk en dagen investeren in teksten die zouden helpen.

Toekomst van deze website

Naar ik denk zal ik in april van dit jaar nog bezig zijn met het scherper zetten van de tekst, er plaatjes bij doen en de manier waarop je op de website kan rondkijken logischer maken.

Voor nu, veel surf en leesplezier, naar ik hoop heb je er wat aan!

Je Tips en Tops in mijn inbox krijgen, rudolph.regter@outlook.com, zou ik heel erg waarderen.

Tot sprekens,

Rudolph

1) voor een verhaal over op toog dansen, kijk hier.