Inleiding en Structuur

Hallo en welkom bij deze website!

Waarom deze website? Lezen doe je sneller dan ik kan praten.

Deze website is door mij, Rudolph Regter, gemaakt omdat ik niet steeds dezelfde standaard dingen wilde vertellen. Zelf lees ik sneller dan iemand kan praten en heb altijd haast. Naar ik dacht zijn er ook studenten die zo werken, die dus eerst willen lezen in hun eigen tempo en dan daarna wel vragen stellen als dat nodig is.

Let’s go!

Het doel van de website is dat je

… weet hoe je een portfolio zou kunnen opbouwen.

… om tot dat portfolio te komen een Plan van Aanpak kan maken.

… je snapt hoe de onderdelen van een portfolio tot stand kan komen.

… het assessment en de beoordeling geen vragen meer voor je heeft.

Advies hoe deze website te gebruiken

Stap 1. Lees als eerste ‘inhoud van een portfolio’.

Zo krijg je een beeld hoe je portfolio eruit zou kunnen zien.

Stap 2. Lees wat een rubric en beoordeling formulier is.

Zo krijg je een beeld wat de eindstreep is. Wanneer zal iemand die je beoordeelt je een voldoende geven of niet. Of een competent of niet. Begin met het eind in gedacht.

Stap 3. Focus op Hoofd- en deelvragen.

Vaak komen hoofd- en deelvragen pas in je op als je wat tijd hebt gestoken om de industrie waarin je werkt te begrijpen, de cijfers kent en ziet welke kant de industrie uit gaat. Dat voeg je bij een analyse van je firma en je komt zo op de vragen. De tijd die je in industrie en firma analyse moet steken voordat je bij goede vragen komt is denk ik minimaal vier avonden.

Stap 4. Maak een Plan van Aanpak.

En dan wijst de rest zich vanzelf.

Navigatie. Wat ga je waar vinden?

Standaard advies. Via de zes tegels aan de kop van de website vindt je de ingang naar de onderdelen. Je kan ook navigeren via het pull down menu. Hier staat alles wat je moet weten om een portfolio en assessment goed te kunnen uitvoeren.

Beter zijn? Wil je niet alleen ‘goed’ zijn maar ‘beter dan goed’, daarvoor heb ik de blog artikelen gemaakt.

Extra hulp nodig? Kijk dan onder het menu kopje ‘downloads’, hier kan je de teksten downloaden voor een klein bedrag. Daarmee support je deze website om die aan de technische kant in de lucht te houden.

Verder ook nog…

Haal en breng plicht. Hoe verder je komt in je studie hoe meer er van jouw verwacht wordt de lead te nemen. Er is haal en brengplicht. En omdat het over jouw toekomst gaat, lijkt me dat je meer probeert te halen dan een docent, een begeleider, je wil brengen.

Compagnon du route. Iemand vinden die ook met een portfolio bezig is in jouw industrie is verstandig. Peer pressure helpt je op schema te blijven en met iemand die in dezelfde industrie werkt kan je marktonderzoeken etc uitwisselen.

Tips of vragen?

Zend ze aan rudolph.regter@outlook.com


Disclaimer

Dit is een website die gemaakt is door Rudolph Regter. De website heeft niet meer informatie dan hij zijn studenten verteld in de lessen, of op het Youtube kanaal uitlegt. Deze website is slechts een extra support middel voor zijn studenten. Voor de mensen die niet student van hem zijn, is deze website natuurlijk ook te raadplegen.